Gratis levering!!! fra 350,01 DKK
Gem på indkøbslisten
Opret en ny indkøbsliste

Egenskaber ved yerba mate

2023-05-24
Egenskaber ved yerba mate

Yerba mate er et sandt mirakel fra naturen. Det stimulerende bryg fra Sydamerika blev betragtet som en kilde til sundhedsegenskaber af Guarani-indianerne for århundreder siden. Regelmæssig indtagelse af yerba mate kan forbedre hukommelsen og koncentrationen. Det giver energi og hjælper med vægttab. Hvilke andre egenskaber har yerba mate? Hvad er de sundhedsmæssige fordele ved det mirakuløse bryg? Vi har samlet alle de mest relevante oplysninger i dagens blogindlæg.

I denne artikel vil vi se på hver af de nævnte egenskaber ved y erba mate. For nemheds skyld har vi inddelt indholdet i flere kategorier. Hvis du vil springe til et specifikt underafsnit, der interesserer dig, skal du bare vælge det fra oversigten nedenfor. God fornøjelse med læsningen!

Resumé:

 1. Yerba mate - hvad er det?
 2. Hvordan drikker man yerba mate?
 3. Egenskaber ved mate-te
 4. Yerba mate er en kilde til vitaminer og mineraler!
 5. Hvad findes der ellers i yerba mate?
 6. Hvordan stimulerer yerba mate?
 7. Yerba mate for hukommelse og koncentration
 8. Yerba mate til vægttab
 9. Yerba mate vs. sport
 10. Yerba mate og mentalt velbefindende
 11. Yerba mate - effekter på hjertet og hjerte-kar-sygdomme
 12. Yerba mate og seksuel aktivitet
 13. Yerba mate og skønhedspleje
 14. Kan yerba mate kombineres med medicin?
 15. Er yerba mate kræftfremkaldende?
 16. Har yerba mate negative egenskaber?

Yerba mate - hvad er det?

Yerba mate er en bryg baseret på blade og kviste af Ilex paraguariensis, som er populær i Sydamerika. Den blev først smagt af Guarani-indianerne, der levede i det nuværende grænseland mellem Brasilien, Paraguay og Argentina. De opdagede, at planten var fremragende til at bekæmpe træthed, dæmpe sult og skærpe sanserne. I det 17. århundrede, under erobringen, begyndte jesuitterne at interessere sig for indianernes liv og den iboende mate-te. Det var takket være munkene, at de første kristtornplantager blev etableret, og eksporten af råmaterialet begyndte. Infusionen vandt anerkendelse i hele kolonierne. Den blev hurtigt en integreret del af hverdagen for latinamerikanerne på denne del af kontinentet. Endelig fandt yerba mate vej til Europa, men på grund af politisk og økonomisk uro blev den ikke så berømt her, som den blev i Sydamerika. Faktisk er det først i de senere år, at den har vundet betydelig interesse, og den dag i dag fortsætter dens popularitet med at vokse. Den spreder sig mere og mere til lande uden for den sydamerikanske kulturkreds. Yerba mate har fremragende egenskaber og mange sundhedsmæssige fordele, hvilket er grunden til, at den af mange værdsættes som en ideel stimulerende drik og frem for alt et helt sundt alternativ til kaffe.

Hvordan drikker man yerba mate?

Til at begynde med en kort instruktion til dem, der endnu ikke har drukket yerba mate. Hvordan laver man en infusion? Det er nemt nok! Det eneste, du skal bruge, er en lille smule tørret produkt - til at begynde med anbefaler vi, at du vælger prøver af yerba mate (50 g) for at få en idé om de forskellige produkttyper og smage. Du skal også bruge en bombilla og en mate-kurv. Du kan klare dig uden det sidste ved at erstatte det med en almindelig keramisk kop. Bombillaen, som er et specielt rør udstyret med et filter, der adskiller grumset fra infusionen, er dog helt afgørende - uden den vil det være meget ubehageligt at drikke infusionen af fintskårne blade og kviste. Alt, hvad en nybegynder behøver for at komme i gang med yerba mate, kan findes i vores online shop. Begyndere bør især være interesserede i vores startsæt. De indeholder det nødvendige tilbehør sammen med et sæt smagsprøver eller en halvkilopakke tørret mate. Vi har en hel del af dem. Der er helt sikkert noget for enhver smag! Når du har din mate og de nødvendige redskaber, kan du forberede infusionen. Hæld 2-3 teskefulde yerba mate i en beholder (jo mere tørret produkt du bruger, jo mere intens bliver brygningen), hæld varmt, men afkølet vand i (ved en temperatur på ca. 70-80°C), og sæt bombillaen i, mens du stopper mundstykket til med fingeren. Rør ikke rundt! Infusionen vil være klar til at drikke efter et par minutter.

Properties of yerba mate

Egenskaber ved mate-te

Lad os sige det igen: yerba mate er et sandt naturmirakel. Det stimulerende bryg fra Sydamerika er kendt for sine mange sundhedsmæssige egenskaber. Den indeholder en lang række mikronæringsstoffer, mineraler og vitaminer. Takket være den koffein, den indeholder, giver yerba mate energi, hjælper med vægttab og understøtter stofskiftet. Takket være polyfenolerne har den antioxidante egenskaber, som støtter immunforsvaret. Regelmæssig indtagelse af infusionen forbedrer koncentrationen og stimulerer hjernefunktionen. Desuden kan det give et bedre humør. Det er svært at finde en anden kilde til så mange værdifulde forbindelser for kroppen. Egenskaberne ved yerba mate, som er citeret her i kort form, vil sandsynligvis være velkendte for dig, hvis du allerede har hørt om Guarani-indianernes mirakuløse drik. I den følgende tekst vil vi diskutere dem mere detaljeret.

For at opsummere indledningen kan vi fremhæve følgende egenskaber ved yerba mate:

 • er kendetegnet ved sit naturlige koffeinindhold og stimulerer perfekt,
 • indeholder en række vitaminer og mineraler,
 • har en antioxidant effekt gennem de polyphenoler, den indeholder, forbedrer immunforsvaret og hjælper med at bremse cellernes aldring,
 • bidrager til en bedre funktion af det kardiovaskulære system og reducerer dermed risikoen for kardiovaskulære sygdomme,
 • kan forbedre koncentrationen,
 • sænker kolesterolniveauet.

Yerba mate er en kilde til vitaminer og mineraler!

Yerba mate er fremragende til at nære kroppen. Den indeholder en række vitaminer og mineraler, som er vigtige for den daglige funktion. Det gælder blandt andet B-vitaminer (som B1, B2 og B6), vitamin A, C og E. Den indeholder også mineraler som zink, kalium, fosfor, calcium, silicium og magnesium. Især det sidste element tiltrækker sig opmærksomhed. Det er nemlig rigtigt! Mens kaffe skyller magnesium ud af kroppen, giver yerba mate det! Zink er bl.a. afgørende for en korrekt udvikling af skelettet og er også ansvarlig for hår- og neglevækst. Kalium sikrer syre-base-balancen i kroppen. Fosfor har indflydelse på udviklingen af knogler, muskler og nervesystemet. Calcium er også vigtigt for, at skeletsystemet fungerer korrekt - det er byggematerialet til knogler og tænder. Silicium er blandt andet involveret i syntesen af kollagen.

Lad os vende tilbage til vitaminerne. De, der tilhører B-gruppen, er primært ansvarlige for nervesystemets arbejde, hvilket betyder vores mentale sundhed. Det skyldes, at de spiller en vigtig rolle i assimileringen af kulhydrater, dvs. omdannelsen af glukose til den energi, som hjernen har brug for. Indirekte har de derfor en effekt på at lindre nervøs spænding og forbedre den intellektuelle ydeevne. Desuden forbedrer de koncentrationen og forebygger humørsvingninger. C- og E-vitaminer er ikke mindre vigtige for vores organismes funktion. De har en antioxidantvirkning, som bremser cellernes ældning og død og generelt forbedrer immunforsvaret.

På bagsiden af emballagen kan du finde en masse værdifuld information om, hvad der er i yerba mate. Vi har indsamlet og sammenlignet producenternes oplysninger om de næringsværdier, der i gennemsnit findes i en portion yerba mate, dvs. 50 g tørret produkt hældt over 500 ml vand. Vi præsenterer disse data i form af en infografik:

Vitamins and minerals content in yerba mate

Hvad findes der ellers i yerba mate?

Yerba mate er ikke kun fyldt med vitaminer og mineraler, der har mange sundhedsmæssige fordele. Det er også en rig kilde til polyfenoler, som er organiske kemiske forbindelser, der har stærke antioxidanteffekter. Deres rolle i kroppen er at stoppe eller forsinke oxideringen af stoffer. De bekæmper frie radikaler, som er skadelige for kroppen - de får cellerne til at ældes hurtigere, kan beskadige DNA og har indflydelse på udviklingen af kræft. En af antioxidanterne i yerba mate er et andet værdifuldt element for kroppen og værd at beskrive - chlorogensyre. Dets funktion er en stærk antioxidant effekt, som blandt andet oversættes til forbedret immunitet. Ifølge forskere kan chlorogensyre desuden være en hjælp i kampen mod diabetes. Det skyldes, at den regulerer sukkerniveauet i kroppen. Det er værd at tilføje, at denne forbindelse øger kroppens følsomhed over for insulin. Det er ikke overraskende, at det nogle gange bruges i kampen mod insulinresistens. Derudover har det en antibakteriel og antiinflammatorisk virkning. Saponiner - en anden naturlig antioxidant - er også til stede i yerba mate. Disse forbindelser bidrager til den karakteristiske bitre smag af infusionen. De udviser mange egenskaber - de har vanddrivende, antiinflammatoriske og antibakterielle virkninger. De får også infusionen til at skumme forsigtigt.

Yerba mate vs. kaffe. Hvad stimulerer bedst?

Populariteten af yerba mate vokser år for år. Selvom den er rig på vitaminer og andre forbindelser, der er værdifulde for kroppen, er det ikke disse, der har givet Guaranis drik den største berømmelse. Det mest værdifulde er koffein, som giver yerba mate sin stærkt stimulerende effekt. I denne henseende konkurrerer yerba mate med kaffe, og flere og flere kaffedrikkere vælger den som et sundere alternativ. Hvilken infusion er bedre for helbredet og mere stimulerende? Det er ikke let entydigt at bestemme koffeinindholdet i yerba mate. Det påvirkes af faktorer som typen og mængden af tørret produkt, der bruges til at lave infusionen, tidspunktet for brygningen og temperaturen på det vand, der bruges til at hælde blade og kviste i. I store træk antager man, at 1 liter yerba mate kan indeholde omkring 70-650 milligram koffein. Til sammenligning er der 1700-2250 milligram koffein i 1 liter stærk espressokaffe og 380-650 milligram koffein i 1 liter brygget kaffe. I tabellen nedenfor har vi samlet oplysninger om koffeinindholdet i andre drikkevarer, hvor det findes:

Caffeine content in yerba mate

Som du kan se, har kaffe et højere koffeinindhold end yerba mate. Betyder det, at det vil være en bedre stimulans? Ikke nødvendigvis! Ud over koffein indeholder yerba mate teobromin og teofyllin (i lave koncentrationer), som påvirker nervesystemet. De forbedrer blodgennemstrømningen i hjernen og er, ligesom koffein, stimulerende, men deres virkning har ingen bivirkninger. De gør, at yerba mate giver energi på en mere afbalanceret måde. Efter en kop kaffe føler vi en pludselig bølge af energi. Desværre følger der lige så hurtigt en slags "nedtur", som ofte involverer svaghed og rystende hænder. Med yerba mate er det helt anderledes! Yerba mate drikkes langsomt, så koffeinen afgives langsommere, hvilket giver en harmonisk følelse af stimulering uden "spikes" i humøret. Desuden indeholder den en lang række værdifulde mineraler og næringsstoffer! Det er ikke underligt, at yerba mate finder et voksende antal entusiaster.

Yerba mate for hukommelse og koncentration

Yerba mate er meget mere end en sund kilde til naturlig koffein og polyfenoler. Så lad os for et øjeblik se bort fra "teens" stimulerende potentiale og dens antioxidante egenskaber og se på dens andre bemærkelsesværdige kvaliteter. Som forskerne siger, kan indtagelse af yerba mate forbedre koncentrationen. Det er endnu en grund til, at den er populær blandt studerende og funktionærer. Det hele skyldes koffeinen, vitaminerne og en stor dosis magnesium. Det er værd at nævne, at der findes særlige blandinger af yerba mate og ingredienser, der yderligere stimulerer hjernens funktion. Særligt bemærkelsesværdige er de blandinger, der er mærket "mas IQ". Ud over tørret yerba mate indeholder de ingredienser, som i århundreder har været kendt inden for naturmedicin for deres egenskaber til at støtte hjernens arbejde. Det kan være ginseng eller ginkgo biloba. Det mest populære produkt af denne type i vores onlinebutik er Verde Mate Green Mas IQ.

Yerba mate til vægttab

En infusion baseret på Ilex paraguariensis kan hjælpe dig med at tabe dig. Yerba mate hjælper med at reducere sultfølelsen, og mindre appetit betyder mindre snacking og bedre vægtkontrol. Derudover hjælper yerba mate med at fremskynde metaboliske processer, hvilket gør det muligt at forbrænde fedt hurtigere. Klorogensyre, som er nævnt tidligere, spiller en vigtig rolle i denne forbindelse. Dens antidiabetiske egenskaber er forbundet med en øget insulinfølsomhed og en reduktion i glukoseabsorptionen. Det betyder igen, at man får bedre styr på blodsukkeret og ikke ophober for meget fedt. Vitaminerne, mineralerne og antioxidanterne i mate-te understøtter leverfunktionen. Takket være et mere effektivt stofskifte fjernes skadelige stoffer, der er aflejret på grund af overskydende sukker og fedt, fra kroppen. Et bedre stofskifte påvirkes også af den vanddrivende effekt, som yerba mate har på grund af de saponiner, den indeholder. En mere effektiv afgiftning af kroppen betyder bedre vægttabsresultater.

Alle typer yerba mate kan hjælpe med vægttab. Men det er værd at interessere sig for urteblandinger, der er fremstillet specielt med henblik på vægttab. Disse omfatter produkter mærket "silueta". Ordet kommer fra det spanske sprog og betyder bogstaveligt talt "silhuet". Ud over selve yerba mate indeholder siluetas oftest tilsætningsstoffer, som i århundreder har været kendt inden for naturmedicin for deres fordøjelsesfremmende effekter. Det kan være urter som sydamerikansk boldo, mynte, cistus eller fennikel. Det er værd at påpege, at mate-te med urteingredienser ikke kun har en god effekt. De er også generelt meget velsmagende. Yerba mate til vægttab er meget populære i vores butik. Af disse roser kunderne oftest følgende produkter:

Vi er ikke i tvivl om, at alle, der ønsker at tabe sig, bør interessere sig for Guaranis drik. Vi skal dog huske, at vi ikke kan behandle yerba mate som et "vidundermiddel" mod fedme. Når du har drukket den, vil du ikke pludselig og på magisk vis tabe et par kilo. Den ønskede effekt af en slank figur kan kun opnås ved at tage en holistisk tilgang til behandlingen. For at opnå en slank figur skal du sørge for en sund, afbalanceret kost og motion, og yerba mate kan være et godt supplement til disse aktiviteter.

Yerba mate vs sport

Atleter er i stigende grad villige til at inkludere yerba mate i deres daglige kost. Det er ikke så mærkeligt. En portion af infusionen før træning er en måde at give en afbalanceret dosis af næringsstoffer og mineraler samt et sæt vitaminer. Yerba mate er stimulerende, men i modsætning til kaffe indeholder den en masse magnesium. Derfor forårsager den ikke en pludselig bølge af energi og et hurtigt tab af styrke og følelser af irritabilitet. Og det er ikke alt. Takket være yerba mate stimuleres kulhydratmetabolismen. Det betyder, at energireserverne øges og præstationsevnen forbedres, så man kan være fysisk aktiv i længere tid. Infusionen har også den effekt, at den forhindrer ophobning af mælkesyre og bremser forekomsten af muskelømhed. Læg dertil de tidligere nævnte antioxidantegenskaber, og konklusionerne er indlysende. Yerba mate er en fremragende støtte til fysisk træning! Eksemplerne kommer fra de bedste. Atleter i verdensklasse er fans af yerba mate-infusioner. Berømtheder som Leo Messi, Cristiano Ronaldo eller Antoine Griezmann er blevet fotograferet med en kalabas fuld af livgivende mate-te. Som du selv kan se, ved de bedste af de bedste, hvad der er godt!

Yerba mate og mentalt velbefindende

Det er svært at benægte, at depression er blevet en af de mere alvorlige civilisationssygdomme i disse år. Det viser sig, at yerba mate kan hjælpe med at forbedre den mentale tilstand. Denne effekt skyldes de B-vitaminer og det magnesium, som infusionen indeholder. Som et resultat kan yerba mate give lindring fra tilstande af depression, mild angst og humørsvingninger. Det er derfor værd at inkludere i den daglige kost. Yerba mate er afslappende og beroligende. Tilberedningen kræver visse trin, og hele processen er en slags ritual. Den drikkes langsomt, og man nyder hver slurk. Det tvinger dig uundgåeligt til at stoppe op et øjeblik og lægge de ting til side, som stresser dig til daglig. Og hvis man elsker yerba mate, bliver humøret straks bedre, når man drikker den, og man føler sig simpelthen bedre tilpas. Hvis du drikker mate om morgenen, vil du være i godt humør hele dagen, og hvis du drikker det i løbet af dagen, vil det gøre alle aktiviteter sjovere. Husk dog, at infusionen, selvom den er sund, ikke er en "kur mod alle dårligdomme". Det er ikke en erstatning for professionel terapi for alvorlige psykologiske problemer.

Properties of yerba mate

Yerba mate - virkninger på hjertet og hjerte-kar-sygdomme

Når yerba mate indtages regelmæssigt, har den en positiv effekt på det kardiovaskulære system. Her er det især den anti-aterosklerotiske effekt af chlorogensyren og andre antioxidanter, der er indeholdt i den, der er indikeret. En infusion baseret på yerba mate hjælper i kampen mod det "dårlige kolesterol" - LDL. Det indeholder mere fedt end protein, hvilket får det til at ophobe sig i blodkarrene. Som et resultat kan det være årsag til et hjerteanfald. Regelmæssig indtagelse af yerba mate (her anbefales normalt en dosis på omkring 0,5 liter om dagen) er en god måde at støtte LDL-metabolismen på. Alt dette skyldes saponin og paraoxonase-enzymet i mate-te. Her minder vi dig igen om, at mate, på trods af sine positive virkninger på kroppen, ikke er en kur. Det skal snarere betragtes som et supplement til kosten, der skal være afbalanceret og rig på sunde, uforarbejdede fødevarer. Kun med en omfattende tilgang til kardiovaskulær sundhed kan man opnå de ønskede resultater. Lad os heller ikke glemme, at selvom yerba mate er sundt, er der nogle kontraindikationer for at drikke det. Blandt disse er meget højt blodtryk og hjerte-kar-sygdomme. Det er derfor, vi endnu en gang understreger, at grundlaget for en informeret og effektiv behandling er regelmæssig lægekonsultation!

På dette tidspunkt er det værd at nævne, at de positive virkninger af at drikke yerba mate er blevet bekræftet af det videnskabelige samfund, hvilket kun styrker vores overbevisning om, hvilken mirakuløs plante yerba mate er. Nogle produkter kan endda prale af anbefalinger fra medicinske institutioner. Et af dem er den populære argentinske yerba mate Rosamonte. Det argentinske kardiovaskulære selskab, som samler hjertespecialister fra hele landet, har udgivet en smigrende udtalelse om den. Det er ikke overraskende, at firmaet bag mærket, Hreñuk, har denne information på emballagen.

Yerba mate og seksuel aktivitet

En kost rig på værdifulde mineraler og næringsstoffer, et sundt kardiovaskulært system, følelsesmæssig stabilitet og generel livskraft nævnes blandt faktorerne for et vellykket seksualliv. Som du har lært af de tidligere afsnit i denne artikel, har yerba mate mange positive egenskaber og kan påvirke stort set alle de områder, der er nævnt her. Det kan derfor konkluderes, at yerba mate indirekte har en positiv effekt på libido. Interessant nok tilbyder nogle producenter særlige blandinger, der yderligere kan forbedre yerba mates potentiale som afrodisiakum. De indeholder oftest catuaba og muira puama. Disse planter, som stammer fra Amazonas' skove, har været anerkendt af lokalbefolkningen som naturlige potensmidler i århundreder. I vores online yerba mate-shop finder du flere produkter, der indeholder disse tilsætningsstoffer. Kunderne vælger oftest brasiliansk Verde Mate Green La Potente og Yaguar Amore, eller paraguayansk Kurupi Katuava og Guarani Katuava. Vi anbefaler dem på det varmeste!

Yerba mate og skønhedspleje

Yerba mate har en fremragende effekt på hele kroppen - ikke kun indvendigt, men også på det ydre udseende. Det kan være nyttigt i skønhedspleje. Yerba mate indeholder stoffer, der har en positiv effekt på mange aspekter af skønhed. Det drejer sig især om silicium og zink samt B-, C- og E-vitaminer. De er ansvarlige for at stimulere hårvækst, hudens udseende og tilstand og styrke neglene. Så hvis du vil passe på dit udseende på en helt naturlig måde, er det værd at inkludere yerba mate i din daglige kost.

Kan yerba mate kombineres med medicin?

Vi har flere gange i denne tekst påpeget, at yerba mate ikke er et lægemiddel, og på trods af de mange egenskaber, det har, kan det ikke erstatte specialiseret behandling under vejledning af en læge. Hvad med at kombinere yerba mate med medicin? En infusion af Ilex paraguariensis vil sandsynligvis ikke påvirke virkningen af de lette hovedpinemidler, vi griber til i svage øjeblikke. Men på grund af koffeinindholdet, som forårsager en stigning i blodtrykket og hyperaktivitet, er det bedre at være forsigtig med at kombinere mate med visse lægemidler. Vi har ingen oplysninger om, hvorvidt yerba mate er i konflikt med specifikke lægemidler og i hvilket omfang, men vi anbefaler forsigtighed. Hvis du regelmæssigt tager noget og foretrækker at være sikker på, at det er helt sikkert at drikke yerba mate, bør du helt sikkert konsultere din læge.

Er yerba mate kræftfremkaldende?

Der går rygter om, at yerba mate har kræftfremkaldende egenskaber. I løbet af flere årtier har forskere gennemført en række undersøgelser for at finde ud af, om yerba mate faktisk er kræftfremkaldende, og hvilke faktorer der angiveligt bidrager til sådanne effekter. Man fandt ud af, at polycykliske aromatiske kulbrinter (forkortet PAH'er), som er skadelige stoffer, der opstår ved ufuldstændig forbrænding af organisk materiale, findes i yerba mate, der er tørret ved hjælp af den traditionelle metode med røg og ild. PAH'erne optages i kroppen gennem spiserøret, som bliver irriteret af bryggets høje temperatur. Disse rapporter er nu blevet afkræftet af yderligere undersøgelser. Det har vist sig, at der faktisk findes skadelige PAH'er i røgtørret yerba mate, men mængden er ikke signifikant - ikke mere end i kaffe, kakao eller grillet kød. Risikoen for kræft, når man drikker yerba mate, er den samme, som når man drikker en hvilken som helst drik med en temperatur højere end 65°C, selv rent varmt vand.

Har yerba mate negative egenskaber?

Lad os til sidst fjerne enhver tvivl. Vi får ofte spørgsmål fra vores kunder om , hvorvidt der er kontraindikationer for at drikke yerba mate. Det er et ubestrideligt faktum, at yerba mate er sundt, men der er faktisk nogle kontraindikationer for dets forbrug. Heldigvis gælder de for en lille gruppe mennesker. På grund af det høje koffeinindhold fraråder vi på det kraftigste at give brygget til børn. Koffein hæver blodtrykket, forårsager hyperaktivitet og kan forårsage irritabilitet, og det er ikke ønskelige handlinger hos små babyer. Den stigning i blodtrykket, der skyldes koffein, betyder også, at man bør undgå at drikke yerba mate, hvis man lider af en arteriel sygdom. Gravide kvinder og unge mødre bør også undgå at drikke mate. Koffeinen i yerba mate er stimulerende, så det anbefales ikke at drikke brygget om aftenen eller endda sent på eftermiddagen for ikke at risikere søvnproblemer.


Kilde til information:

 1. Wikipedia: Yerba mate, koffein.
 2. A. Gawron-Gzella, J. Chanaj-Kaczmarek, J. Cielecka-Piontek, Yerba Mate-A Long but Current History, Nutrients, 2021.
 3. C. I. Heck, E. G. De Mejia, Yerba Mate Tea (Ilex paraguariensis): A Comprehensive Review on Chemistry, Health Implications, and Technological Considerations, Journal of Food Science, 2007.
 4. D. H. Markowicz Bastos, D. M. de Oliveira, R. L. T. Matsumoto, P. de Oliveira Carvalho, M. Lima Ribeiro, Yerba maté: Pharmacological Properties, Research and Biotechnology, Medicinal and Aromatic Plant Science and Biotechnology, 2007.
 5. La Agencia Internacional para la Investigación del Cáncer (IARC) declara que el mate no es cancerígeno, Instituto Nacional de la Yerba Mate.
 6. oec.world.
 7. Fundación Cardiológica Argentina.

Anbefalet

Pajarito Elaborada Con Palo Tradicional 0,25kg

Pajarito Elaborada Con Palo Tradicional 0,25kg

37,77 DKK inkl. moms/1stk.(151,08 DKK / kg inkl. moms)
Taragui Energia 500g

Taragui Energia 500g

64,77 DKK inkl. moms/1stk.(129,54 DKK / kg inkl. moms)
Guarani Energia con Guarana 0,5kg

Guarani Energia con Guarana 0,5kg

60,77 DKK inkl. moms/1stk.(121,54 DKK / kg inkl. moms)
 Yerba Verde Mate Green Frutos Tropicales 0,5kg

Yerba Verde Mate Green Frutos Tropicales 0,5kg

60,77 DKK inkl. moms/1stk.(121,54 DKK / kg inkl. moms)
pixel