Gratis levering!!! fra 350,01 DKK
Gem på indkøbslisten
Opret en ny indkøbsliste

Bombillas

( antal produkter: 32 )

Yerba mate bombilla er et særligt filterstrå, et rør, der ender med en si, som adskiller yerba matéens grums fra brygget. Det placeres i karret fyldt med yerba mate - bedst før vandet tilsættes. På den måde undgår man, at sien tilstoppes. Selvom nogle kalder bombilla for en "yerba mate-ske", anbefaler vi, at du ikke bevæger den som en ske i en kop te. Bombilla er ikke til at røre i brygget, men til at drikke mate igennem. De mest populære modeller af bombillaer er lavet af rustfrit stål eller alpaca, en metallegering af høj kvalitet, der også kaldes "nysølv" eller "nysølv". De fleste af dem er udstyret med et "teske"-filter, som gør det nemt at drikke de fleste typer tørret mate. Men hvis du foretrækker yerba mate med en meget fin tekstur, vil et specielt, præcist filtrerende yerba mate-sugerør, såsom "Bomba"-modellen, være praktisk. Uanset hvilken bombilla du vælger, vil den helt sikkert holde i mange år, hvis du passer ordentligt på den.

Yerba mate bombilla i fortiden. Hvordan drak Guarani-indianerne yerba mate?

Egenskaberne ved Ilex paraguariensis, den plante, som yerba mate er lavet af, blev opdaget af Guarani-indianerne, som boede i områder i Paraguay, Brasilien og Argentina i Sydamerika. Oprindeligt tyggede de plantens rå blade, hvilket øgede deres koncentrationsevne før jagten. Nogle gange hældte de også vand over plantens knuste blade og filtrerede den fremstillede bryg gennem deres tænder. Senere begyndte de at bruge yerba mate-sugerør af bambus eller sukkerrør, som var gennemboret i den ene ende. Forløberen for den bombilla, vi kender i dag, blev kaldt "takuapý" på guarani-sproget. Efter koloniseringen af Latinamerika blev yerba mate-sugerøret af bambus erstattet af et sugerør af metal, lavet af messing eller alpaka. Det var mere holdbart og praktisk at bruge. Det filtrerede bedre, rådnede ikke så hurtigt som en naturlig bombilla af sukkerrør eller bambus og overførte ikke bryggets smag og lugt.

Bombilla - yerba mate-strå

Ordet "bombilla" kommer fra det spanske sprog, som bruges dagligt af folk i Argentina, Paraguay og Uruguay. Det er en diminutiv af ordet "bomba", som betyder pumpe. På spansk har ordet "bombilla" også en anden betydning - en pære. Bombilla har tre dele:

  • et fladt mundstykke, hvorigennem yerba mate kommer ind i munden,
  • et smalt rør - som regel lige eller let buet. Nogle gange smukke, rigt dekorerede; fantasifuldt snoede bombillaer kan også findes. Den filtrerede bryg flyder gennem røret og ind i munden,
  • et filter med huller, som, når det sættes i karret, adskiller grumset fra drikken og forhindrer de små dele af bladene og kvistene i at komme ind i den bryg, vi drikker. Afhængigt af typen af bombilla kan filtrene have forskellige former. Flade filtre, formet som en lille ske, er de mest almindelige. Lidt større, flade og runde filtre findes i brasilianske "bomba", som har til formål at filtrere den meget støvede chimarrão bedre. Fjederbelastede bombillaer er også almindelige og ender i et fjederformet filter. Det er mindre præcist end "teske"-filteret, så det er velegnet til groftskåret tørret chimarrão med lidt støv. En mindre kendt filtertype er den, der bruges i cylinderbombillaer. De ligner fjederbombillaer af udseende, men i stedet for et fjederlignende filter har de et fint, vinkelret snit i den ene ende.

Nogle bombillaer kan skrues af, så hver del skilles ad. Det gør dem meget lettere at vaske. Bombillaer med en eller flere køleringe, som placeres på yerba mate-røret, er også populære. Deres funktion er at afkøle væsken en smule, når den løber fra beholderen gennem røret og mundstykket og ind i munden på den, der drikker mate. En yerba mate bombilla er normalt omkring 15-20 cm lang. Man kan også finde lidt kortere - til mindre kalabasser - og længere. Faktisk er længden på bombillaen ligegyldig. Det er bare vigtigt, at den ikke er for kort til din kalebassemakker.

Hvad er bombillaen lavet af?

Bombillaer, eller "yerba mate-sugerør", kan laves af mange forskellige materialer, som deres udseende, holdbarhed, brugervenlighed og frem for alt pris afhænger af. De materialer, der oftest bruges til at lave bombillas, er:

  • bambus - dette er en plante med træagtige stængler, der ligesom siv eller halm ligner rør. Du skal blot bore små huller i dem og skabe et naturligt filter. Yerba mate-strå af bambus har sine fordele og ulemper. Det er billigt, og man kan faktisk lave det selv. På den anden side er det ret letfordærveligt og bliver hurtigt slidt. Bambus er et organisk materiale, som let tager smag og aroma fra infusioner og de tilsætningsstoffer, de indeholder. Hvis det efterlades i en brygrest, kan det rådne, når det udsættes for fugt, og der kan opstå revner i det, når det udsættes for varme temperaturer;
  • rustfrit stål - bombillaer fremstillet af dette materiale har ofte udtrykket "inox" i deres navn, fra det franske ord "inoxydable", som betyder "ikke-oxiderende". Det er en metallegering af jern, kulstof, krom og nikkel. Det blev patenteret i 1912 og blev oprindeligt kun brugt til bestik. Rustfrit stål ruster ikke - det er modstandsdygtigt over for korrosion såvel som høje temperaturer, så du kan bruge genstande lavet af det i varme bryg uden frygt. Det er holdbart - bestik lavet af det kan holde i mange år. Fordelen ved bombillas lavet af rustfrit stål er også deres æstetiske, skinnende udseende og pris - de er relativt billige;
  • fornikletstål - fornikling indebærer, at stålprodukter overtrækkes med et lag nikkel. Det er en billig og imponerende måde at beskytte en stålgenstand mod korrosion og give den et æstetisk udseende. Sådanne bombillaer er meget almindelige og billige, men er ikke så holdbare som dem, der er lavet af rustfrit stål eller sølv. Nikkellaget slides af med tiden. Desuden er nogle mennesker allergiske over for nikkel;
  • alpaca - kaldes også "nyt sølv" eller "tysk sølv". Det ligner sølv, men er faktisk en legering af metallerne: kobber, nikkel og zink. På grund af alpacas lighed med ædelmetal ser en bombilla lavet af det meget bedre ud end en lavet af rustfrit stål. Den er også holdbar og modstandsdygtig over for korrosion. Ulempen ved sådanne bombillaer er dog deres ret høje pris;
  • sølv - bombillaer lavet af sølv er smukke og elegante, men også meget dyre og eksklusive. De er ofte smukt dekorerede. Sølv har været brugt til smykker, bestik og porcelæn siden oldtiden. Det har antibakterielle egenskaber, som allerede Hippokrates skrev om. Fønikerne opbevarede vand, vin og eddike i beholdere lavet af sølv. Under Første Verdenskrig blev sølvforbindelser brugt til at forebygge infektioner, og i dag bruges sølv til at overfladebehandle kirurgiske instrumenter.

Bombilla til yerba mate - er det vigtigt at drikke?

Mange af jer spekulerer på, hvordan I skal starte jeres yerba mate-eventyr. Og det er ikke så mærkeligt. Det naturligt energigivende bryg er et stadig mere populært alternativ til kaffe. Hvad skal der til for at drikke yerba mate? Med så stort et udvalg af den bedste yerba mate og tilbehør foran sig, kan begyndere godt fare lidt vild. Faktisk er det virkelig nemt! Du behøver ikke ekspertviden om emnet for at nyde energigivende infusioner lavet af Ilex paraguariensis. Er bombillaen et vigtigt tilbehør til yerba mate? Det er helt sikkert det mest essentielle. Den adskiller brygget fra grumset, så du kan drikke yerba mate komfortabelt. Alternativt kan du erstatte bombillaen med en fransk pressebrygger. Vi anbefaler dog kun denne løsning i nødsituationer. Så går vi glip af fornøjelsen ved at tilberede mate-te efter det traditionelle ritual. I en kalabas af træ eller keramik og gennem bombillaen, der er placeret indeni, smager yerba mate-infusion absolut bedst!

Bombilla til yerba mate - hvilken skal man vælge?

Yerba mate er en vigtig del af vores liv, så vi er glade for at kunne præsentere dig for den rige verden af latinske drikke. Hvad skal man vælge? Hvilken bombilla vil være den bedste for begyndere, og hvilken for avancerede brugere? Du finder svarene på disse spørgsmål på hjemmesiden for vores yerba mate-butik. I trenden mod en sund livsstil og økologisk kost triumferer yerba mate. Folk med mate-kurve og bombillas i hænderne ses i stigende grad i det offentlige rum. Vores online yerba mate-butik ved godt, hvordan man tilfredsstiller behovene hos dem, der elsker infusioner. Vi tilbyder yerba mate af højeste kvalitet direkte fra anerkendte sydamerikanske producenter. Du finder også det nødvendige tilbehør her. Vi har alt, hvad selv den mest kræsne yerba mate-elsker kan ønske sig!

Hvor kan man købe bombillaer til yerba mate? Typer og priser

MateMundo.co.uk's yerba mate-butik har et bredt udvalg af bombillaer. Begyndere vil helt sikkert sætte pris på bombillas af træ og rustfrit stål, skeer og fjedre. De er kendetegnet ved høj håndværksmæssig kvalitet og lave priser. Blandt de avancerede produkter er alpaca-bombillaer værd at interessere sig for. Alpaca er en rustfri metallegering af høj kvalitet med stor modstandsdygtighed over for oxidation. MateMundo.co.uk-butikken er en garanti for gunstige priser, professionel service og fremragende kvalitet af de produkter, der er til salg. Vores bombillaer garanterer, at det er behageligt at nippe til brygget uanset omstændighederne. Er du ikke sikker på, hvad du skal vælge? Vil du vide, hvilken bombilla der er bedst for begyndere? Er du interesseret i flere produkter og spekulerer på, hvilken beslutning du skal tage? Du skal ikke bekymre dig. Hvis du er i tvivl, står kundeserviceafdelingen i vores online yerba mate-butik til din rådighed! Kundetilfredshed er vores mission. Vi vil gøre alt for at gøre din transaktion til en ren fornøjelse. Hav en frugtbar shoppingoplevelse på MateMundo.co.uk!

pixel